Teetä ja runoja, ma 3.2.2020 klo 17.30-19.30
Teetä ja runoja, ma 3.2.2020 klo 17.30-19.30

Tule teelle päivän kiireiden keskeltä… Tervetuloa Teen päivän juhlaviikon tea teastingiin Teehuone Tsaikkaan ma 3.2.2020 klo 17.30! Asetu pöydän ääreen, sulje silmät ja anna teen tarinan viedä Sinut kauas arjesta. Maistelemme ainutlaatuisia teelaatuja, jotka hurmaavat tuoksuillaan, väreillään ja mauillaan, sekä nautimme kauniista TaoLinin teeaiheisista runoista.

Valtakunnallinen Teen päivä on teenjuojien oma juhlapäivä. Teen päivää on vietetty Suomessa vuodesta 2015 Teen Ystävät ry:n aloitteesta. Tarkoituksena on tehdä hyvää teetä tunnetuksi ja saattaa teejuojat yhteen nauttimaan teetä. Vuoden 2020 teemana ”Lukemattomia teelaatuja”, iloa ja nautintoja niin mielelle kuin kielelle.

Teeillan vetää Teehuone Tsaikan omistaja Inna Tölli. Illan hinta 15 € sis. teemaistelun sekä suolaisia ja makeita suupaloja.

Sitovat ilmoittautumiset 31.1.2020 mennessä info@teehuonetsaikka.fi tai puh. 040 775 8835. Teeiltaan mahtuu 15 osallistujaa.

Voimatee lämmittää ja ravitsee
Voimatee lämmittää ja ravitsee

Marraskuun pimeys ja kylmyys kutsuu lämpimään, torkkupeittojen syliin ja kodin turvaan, kynttilänvaloon ja teekupin ääreen. Vie tee-elämys seuraavalle tasolle – valmista voimatee!

Voimateehen tarvitset:
– mustaa Bombay chai teetä
– kauramaitoa (tai jotain muuta kasvimaitoa)
– tuoreita taateleita
– ghee voita
– (hunajaa)

Hauduta mausteinen Bombay chai musta tee teepakkauksen ohjeen mukaan. Jos haluat vähän vahvemman haudukkeen, lisää haudutusaikaa. Lisää buustia saat hauduttamalla Kurkuma chai mustaa teetä, jossa on kurkumaa ja chiliä. Lämmitä kauramaito kuumaksi, muttei ihan kiehuvaksi. Teetä ja maitoa olen tavallisesti käyttänyt puolet ja puolet. Laita blenderiin kuuma tee ja maito, 6-7 kpl tuoreita taateleita (muista ottaa kivet pois), 1 rkl ghee voita ja ajaa juoma kuohkeaksi noin pari minuuttia. Lisää tarvittaessa hunajaa.

Voimatee on ihanan lämmittävä ja ravitseva juoma, joka käy välipalastakin. Kokeile!

Lämpöä päivääsi!

-Inna

Inna Töllin valokuvanäyttely: SIELUNI SILMIN
Inna Töllin valokuvanäyttely: SIELUNI SILMIN

Tämä pieni valokuvanäyttelyni Teehuone Tsaikassa on suuren kiitollisuuden ja kunnioituksen osoitus upealle Kainuun ja Suomen luonnolle, maisemille, joissa sieluni on saanut kokea rauhaa, inspiraatiota, elämäniloa.

Rakastan Oulujärven sinisiä vesiä, horisontin taakse laskeutuvaa aurinkoa, ihmeellisiä pilviä ja sateenkaarta, värejä, valoa, varjoja ja värittömyyttä. Paltaniemen jykeviä mäntyjä museotien varrella, kultaisessa valossa kylpeviä ruispeltoja, korvessa solisevia puroja, Hossan mykistävän suurenmoisia kallioita. Myös Lapin taikamaan, Posion Riisitunturin ja Korouman maisemat ja niiden syvä hiljaisuus ovat vaikuttaneet minuun uskomattomalla tavalla. Hepokönkään kuohut ovat repineet auki sieluuni patoutuneita kyyneleitä, voimauttaneet ja elvyttäneet. Vuokatin korkeuksissa ideat ja ajatukset ovat saaneet vapautta, perspektiiviä, mahdollisuuksia. Heinäveden Valamon auringossa olen kuunnellut sydämeni ääntä ja lähtenyt seuraamaan sitä. Ärjän saaren loputtomilla hiekkarannoilla sydäntäni nopeammat jalat ovat oppineet hidastamaan, pysähtymään, ihmettelemään luomakunnan kauneutta.

Tunnistatko maisemia? Avaan jokaisen kuvan taustaa ja siitä syntynyttä inspiraatiota, oivalluksia ja teen muodossa toteutuneita ideoita Tsaikan päivittäisissä Facebook- ja Instagram-päivityksissä. Seuraa siis tarinoita somesta. Jaa ajatuksiasi kanssamme, merkitsevätkö nämä kuvat ja maisemat Sinulle jotain erityistä?

Inna

Teehuone Tsaikka

Kauppakatu 3
87100 Kajaani
040 7758 835
info(@)teehuonetsaikka.fi

Aukiolojat

Teehuone on auki:
ma-pe 11-17
la 11-16

Pääsiäisenä 2.-5.4.2021 teehuone lomailee.

Lämpimästi tervetuloa!